donderdag 31 oktober 2013

Nat, drijfnat!



Zaterdagavond 26 oktober. Twijfel….zullen we nou wel of niet op inkoop gaan… Tja, we hadden een hele goeie dag vandaag en er vallen al weer aardig wat gaten in de winkel. Met het oog op de fair van volgende week zondag (Brocante in de kerk in Edam) en de voorraad in de winkel besluiten we toch te gaan ondanks de barre weersvoorspelling. We gaan vannacht rijden, zetten om 4 uur de wekker, zetten hem vervolgens een uur terug, douchen en aankleden en hup om 3.30 in de auto is het plan!

Om 4 uur schrikt Bas wakker. SHIT! De iphone heeft de tijd zelf al teruggezet….! Het is nu 4 uur Anja, we zijn veel te laat! Ik zeg, kom laten we opschieten en gewoon gaan. We zijn nu toch wakker….
Om 4.15 uur zitten we in de auto en het is droog. Hoe meer we richting het Zuiden rijden hoe dreigender het wordt en ja hoor om 7.15 uur, als we net op de markt aankomen begint het zacht te regenen…. Goed voorbereid als altijd, lopen we in ons vestje en cape, ZONDER regenkleding, paraplu en laarzen……over de markt. We zijn gedreven en het regent niet hard dus dat komt wel goed. Een rondje over de markt stemt echter niet heel positief… We zijn veel te laat. De nachtelijke droge uurtjes zijn goed benut door zowel de handelaar als de brocanteur. Vele zijn helaas al aan het inpakken. Tot 9 uur kopen we een aantal mooie dingen zoals een prachtig edelhert voor aan de muur, mooie sieraden, een prachtige hoedendoos, een regaal, smeedijzer hek, geweitjes en van allerlei mooi kleingoed. Het is gestopt met zachtjes regenen. Ondertussen zijn we nat, drijfnat, tot op onze huid en we besluiten richting auto te gaan. Het heeft geen zin meer, er is niets meer te koop. Goed en wel in de auto barst de hemel open en komt de regen met bakken uit de lucht waarop ik tegen Bas zeg, zo, net op tijd in de auto! We kijken elkaar aan en moeten vreselijk lachen.

We zijn niet voldaan, de auto en aanhanger zit nog niet half vol…. We besluiten naar Frankrijk te rijden en onze handelaar te bezoeken. Schoenen uit, sokken op het dashboard, verwarming zo heet mogelijk in de hoop een beetje opgedroogd te zijn als we aankomen. Hij is thuis. De droge sokken worden aangetrokken en in de natte schoenen geschoven….. Onze vesten kunnen we niet meer aan, die zijn echt te nat.

Verwachtingsvol lopen we de grote, mega grote loods in met oude spullen, kasten en Franse inboedels. Wij gaan onze gang en de “Patron” trekt zich terug. Het is er zo stoffig dat ik meteen een allergie aanval krijg en met de sjaal voor mijn neus en mond rondloop, maar wat vinden we toch weer allemaal mooie spullen!! Onder de lakens vinden we de mooiste spullen en terwijl we de dozen uitpakken spreekt de madame ons streng toe dat alle spullen onder het laken NIET uitgepakt mogen worden. Gelukkig hebben we al een hele pluk mooie spullen klaarstaan en laten we de afgedekte spullen voor wat het is…. Die bekijken we dan wel volgende keer!
De aanhanger en de auto laden we vol met prachtige brocante en nat, moe én voldaan beginnen we aan de terugreis.       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten