zondag 12 februari 2017

DE EEUWIGE STRIJD

Ik dacht dat ik het gevonden had… Dé manier om af te vallen en uiteindelijk op gewicht te blijven. Paleo. Eten als onze voorouders, wat niet meer betekend dan geen koolhydraten, geen bewerkt voedsel en gezonde vetten (waaronder roomboter!). Noten, groenten, geen alcohol en beperkt fruit.

In Spanje, toen het roer toch al volledig om ging, zijn we (Bas en ik) gestart met deze nieuwe manier van eten. En als ik me er heel streng aan hielt, vlogen de kilo’s eraf. Bas zorgde voor alle maaltijden én de boodschappen dus het was “a piece of cake!”. Af en toe mopperde ik dat ik zin had in een heerlijk knapperig stokbroodje of een lekker pasta schotel, maar met dagelijks meer dan 30 graden op de teller vond ik het ook wel prima. Heerlijk was het om na onze terugkeer (mooi gebruind en vol energie) zoveel complimenten te ontvangen! Dit moest en zou ik volhouden, want er moesten er nog zeker 15 af…..

Eenmaal in Nederland kreeg ik het steeds zwaarder. Ik vervloekte de ontbijtjes, kon geen eieren meer zien en de bewerkelijke (en dure) recepten gingen me steeds meer tegen staan. Bas deed nog wel de boodschappen, maar het koken kwam grotendeels op mijn bordje. Kortom, ik begon een hekel te krijgen aan Paleo. Bas was nog steeds erg gemotiveerd, waardoor ik het nog een hele tijd halfbakken vol heb gehouden, maar mijn motivatie was compleet weg.

Drie weken geleden ben ik gestopt en het resultaat op de weegschaal is… 3 kilo erbij! Dat betekent dat er nu geen 15, maar 18 kilo af moeten. Zal het me ooit lukken???!!

Volgens Bas niet. In die 5 jaar dat we bij elkaar zijn heb ik Prodimed, Weight Watchers, Shakes van het kruidvat, Silhouette (een hele dure afvalkliniek in Zutphen), Paleo en South Beach gedaan, nog maar te zwijgen over alle diëten die ik heb gedaan voordat ik hem kende. Ik denk dat hij gelijk heeft. Ik zal altijd een dikkertje blijven. Gelukkig houd Bas van me zoals ik ben, maar toch….. het gaat niet om Bas, ik wil het zelf zo graag. Hoe kun je iets zó graag willen, en het maar niet voor elkaar krijgen?!

Een uur geleden heb ik me aangemeld bij de Weight Watchers. Ik geef niet op! Trouw ga ik weer alle punten in de app invoeren en bijhouden wat ik eet en drink. Ik mag weer brood, fruit en pasta eten dus eigenlijk is het nu al een feestje. Toen ik net tijdens de lunch (een romig bloemkoolsoepje) tegen Bas zei dat dit 3 punten zijn, proestte hij zijn soep uit en zei: ach god ja, nu zijn het weer punten…. !! We moesten er hard om lachen.


Of ik ook afval? Ik weet het niet. Met al die diëten in al die jaren zal mijn hele systeem wel een beetje fucked up zijn, maar ik geef het wederom een kans. Op naar de -18 kilo!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten