zaterdag 27 juni 2015

PECH



1 Mei, Dag van de arbeid. Dé dag om op inkoop te gaan. Wij vertrekken richting de Bourgogne.

Bo zorgt voor de beestenboel (2 honden, 3 katten en 4 kittens). Nadat ik haar voor de 4e keer vraag of ze alles goed begrepen heeft roept ze geïrriteerd JA MAM! Ga nou maar! Als ik de deur sluit hoor ik nog:” love you”!
Love you 2 lieverd! Bas, die ongeduldig in de auto zit is blij dat we EINDELIJK vertrekken… Om 1 ‘s nachts zijn we in Parijs waar we overnachten.

5.30 Uur, de wekker gaat. Het eerste wat ik doe is uit het raam kijken. Shit, het regent zacht. De voorspellingen zijn slecht, maar wij zijn positief…..

Na 2,5 uur rijden zijn we op de eerste markt. Als we in het dorp aankomen denken we dat we het verkeerde adres hebben ingevoerd. Er loopt niemand, er staan geen kramen en inmiddels is het gestopt met zachtjes regenen…... Het water komt met bakken de lucht uit. We checken het adres nogmaals. Dit moet juist zijn… Maar er is helemaal niemand! Dan zien we een busje rijden met erin een typische Franse handelaar. Beetje shabby, net als de brocante…. We kijken elkaar aan en hij gooit zijn handen omhoog. Ook hij vraagt zich af waar iedereen is.
Teleurgesteld toetsen we het volgende adres in. Wederom een hele grote markt volgend de aankondigingen. Het blijft maar regenen. Op de weer-app zien we dat er een groot regen gebied recht boven de Bourgogne hangt. In de rest van Frankrijk schijnt de zon, in België is het stralend weer, maar wij, of all places, zitten in de Bourgogne……

Als we bij de markt aankomen herhaald zich het ritueel. Er is niemand te bespeuren.
Niet uit het veld te slaan rijden we van de ene naar de andere markt, maar op de drukste markt staan 10 kramen verdeeld over het hele dorp. Wij zijn inmiddels zeiknat, maar Bas geeft niet op… Hij loopt hoopvol elk kraampje af en aan het einde van de dag, na 8 uur rijden is de opbrengst een zinken emmer en 4 aardewerk kommetjes.

We rijden terug naar Parijs, kopen wijn en hapjes. nemen een warme douche en spoelen de dag van ons af. Nu is het tijd om te relaxen, morgen weer een nieuwe dag!