maandag 16 februari 2015

Echte liefde



Op 15 maart vorig jaar haalde we ons 1e kindje op. Van ons samen dan, want Bas heeft een dochter van 20 en een zoon van 13, en ik heb een dochter van 18. Onze twee hondjes had ik al dus nog geen kinderen van ons samen….

Ik ben gek op dieren. Telkens als er een goed dierendoel op tv voorbij komt roept Bas al standaard: Nee Anja, je steunt er al 3! Dat is genoeg!
Een natuurfilm kijken lukt me niet, want de schattige beestjes waar je 10 minuten lief en leed van hebt gevolgd worden uiteindelijk opgevreten, storten een heuvel af of verdrinken in een kolkende rivier… Dat is de natuur lieverd, zegt Bas dan, maar
strontsacherijnig en met dikke ogen zit ik dan op de bank. Nee in ons huis geen natuurfilm meer.

Maar zoals ik al zei, 15 maart haalde we onze Sophie. Een prachtig blue point lynx Ragdoll poesje. De Ragdoll is de meest unieke en persoonsgerichte kat die je maar kunt bedenken. Het is een schitterende knuffelbeer, met de eigenschap van volledige overgave wanneer je ze optilt. Als een lappenpop zijn ze dan, Ragdoll is Amerikaans voor lappenpop. Ragdolls zijn de honden onder de katten. Ze zijn net als een hond enorm op hun baas gericht, ontzettend lief, apporteren speeltjes en willen altijd bij je in de buurt zijn. Ze wachten op de badmat als je aan het douchen bent, ze helpen met het bed opmaken, de was vouwen, kijken samen tv met je, zijn rustig en slopen daardoor niet je huis. En als toetje zijn ze ook nog eens prachtig om te zien met hun hemelsblauwe ogen, hun halflange zijdezachte (niet klittende vacht) en hun mooie kleur. We waren op slag, zwaar verliefd op Sophie.

Nu heb ik ook in mijn eerdere relatie zeker ruimte kunnen geven aan mijn liefde voor dieren, echter een eigen nestje… dat zat er nooit in…. Ik had geen idee hoe Bas er tegenover zou staan. Voorzichtig opperde ik een keer dat Soof niet perse gesteriliseerd hoefde te worden… Waarop Bas zei: “een eigen nestje bedoel je? hoe leuk is dat dan?! Kittens van onze lieve Sophie!!”. Ik sprong een gat in de lucht.

In november was Sophie voor het eerst krols. Ik had al heel wat speurwerk gedaan op internet en een geschikte cattery met een prachtige dekkater gevonden. Met Coby, de eigenaresse sprak ik af om Sophie tijdens de derde krolsheid te brengen. Ondertussen had ik al zoveel cattery’s bestudeerd en had ik zoveel gelezen over de Ragdolls dat ik nog enthousiaster geworden was. Wat een fantastische hobby lijkt me dat om met deze prachtige diertjes te fokken. Bas vond het allemaal leuk om te volgen, maar toen we Sophie naar de dekkater brachten had Coby een nestje waarvan nog een kitten beschikbaar was….. Wil je een cattery starten Anja? vroeg hij… misschien moeten we dan nog wat dames aanschaffen, want met een kat heb je geen cattery…. En zo kwam Sarah, een mooi seal point Ragdoll poesje bij ons wonen op 1 januari.

Ons derde poesje Lola Blue is inmiddels ook aangekocht. Dat is een heel bijzonder poesje namelijk een blue solid Ragdoll poesje. Deze kleurvariant zie je zelden met stamboom. Op 4 maart komt ze bij ons wonen.

Al deze dames hebben een werpkist nodig om te bevallen. We speurden heel internet af, maar konden niets vinden naar onze zin. De een was te klein, de ander te groot, weer een te simpel of het materiaal voldeed niet…. dus besloten we een eigen werpkist te ontwerpen en te bouwen…. Ik wilde er in ieder geval raampjes in zodat we ‘s avonds naar moeder en kittens kunnen kijken als we op de bank zitten. Dus met onze zelfgemaakte tekening op naar de bouwmarkt! Ik denk dat we 2 uur in de bouwmarkt zijn geweest….. Hoe dik moeten de platen hout zijn? Ehhh doe maar lekker stevig zegt Bas. Het moet een degelijk hok worden! Met welke latjes gaan we de ramen afwerken, welke kleur krijgt het hok, op welke balk zetten we het neer (want het hok moet van de grond staan) en zo nog een aantal vragen die we ter plekke moesten beantwoorden… Uiteindelijk liepen we met de op maat gezaagde planken de deur uit. Een godsvermogen waren we kwijt en moesten we het ook nog zelf gaan bouwen….
Enthousiast gingen we aan de slag in de vide. Een paar dagen later was de kist schilder klaar dus kon hij de woonkamer in. Toen we het hok naar boven probeerde te krijgen kwamen we er achter dat die véél te zwaar was (en degelijk….), maar erger nog hij bleef steken in onze wenteltrap! Nee hè, met geen mogelijkheid ging die naar boven. De deksel moest eraf geschroefd worden en met veel duw en trekwerk en dik het zweet op ons voorhoofd belande de kist uiteindelijk in de woonkamer. Jeetje mina wat groot! En dat in onze kleine woonkamer! Waarom hebben we dat nou niet gevisualiseerd?? En hier komt ook nog een ren omheen…. Typisch een Bas en Anja actie….!

We kijken naar het gigantische hok met zijn twee kamers en mooie ramen. Inmiddels mooi geschilderd in een roomwitte kleur. Het is geen werpkist geworden, maar een echte  beval-villa. En dat gunnen we onze dames van harte. In het weekend van 15 maart, precies een jaar nadat Sophie bij ons gekomen is bevalt ze van haar eerste nestje. De villa staat klaar en alle voorbereidingen zijn getroffen. We zien er ontzettend naar uit! Sophie is echt zwanger. De hele dag loopt ze me achterna en vraagt ze smekend om eten. Het maakt niet uit wat. Ze eet ALLES!
Onze cattery is reeds geregistreerd onder de naam Cattery Blue, de website is in de maak en de Facebookpagina is in de lucht. Wil je lief en leed volgen van Cattery Blue? Volg ons dan op https://www.facebook.com/catteryblue
Aankomend weekend weer lekker naar Parijs en voor de beestjes hebben we gelukkig altijd goeie oppas!